Seuran toiminta

Turun Työväen Pursiseurassa on Turussa toimiva, vuonna 1896 perustettu pursiseura. Jäseniä seurassa on noin 300. Veneitä seurassa on runsaat 90.

Junioritoiminta on yksi TTPS:n toiminnan painopistealueista. Jollakoulu järjestetään vuosittain kesäkuun alussa. Jollan kaato- ja nostoharjoitukset pidetään jo huhtikuussa uimahallissa, missä opitaan jollan käsittelyn perustaidot. Junioritoiminta tapahtuu Maanpäässä sijaitsevasta Kuuselan huoltosatamasta käsin. Kuuselassa sijaitsevat tarvittavat jollasuojat ja -laiturit. Jollakoulussa on kokeneet ohjaajat ja jollakoulun hinta on erittäin edullinen. Jollakoulun jälkeen jatkuvat purjehdusharjoitukset viikoittain.

Syyskuussa järjestettävä TTPS:n syyskilpailut on perinteisesti koonnut yhteen Turun seudun kilpapurjehtijat kaksipäiväiseen regattaan. Osa seuramme veneistä osallistuu aktiivisesti kilpailutoimintaan.

Seuran kotisatama on Pohjois-Airistolla sijaitseva Pitkäkari -niminen saari, jossa on tarvittavat nykyaikaisen sataman palvelut. Huoltosatama on Maanpäässä, johon on keskitetty autojen paikoitus ja jätepiste.
Ulkosaarikohteemme on Rymättylässä sijaitseva Piiparkari, noin 1,5 ha saari. Saaren varustukseen kuuluu ponttonilaituri peräpoijuineen veneiden kiinnitykseen. Rantasauna uimalaitureineen on erotettu muista toiminnoista. Suojainen nuotiopaikka venelaitureiden välittömässä läheisyydessä. Saaresta löytyy tietenkin myös PuuCee.

Talkootöitä on seurassa tehty perinteisesti paljon ja talkootyöt ovat edelleenkin merkittävä osa seuran sosiaalista toimintaa. Talkootöiden avulla pystytään myös pitämään seuramaksut kohtuullisella tasolla.

 

Turun Työväen Pursiseura Ry