Turun Työväen Pursiseura

Turun Työväen Pursiseura on Turussa toimiva, vuonna 1896 perustettu pursiseura. Jäseniä seurassa on noin 230. Veneitä seurassa on reilut 70.

Seuran kotisatama on Airiston pohjoispäässä sijaitseva Pitkäkari-niminen saari, jossa on tarvittavat nykyaikaisen sataman palvelut. Turun kaupungin vesijohtovesi ja sähköpisteet ovat laitureilla. Paviljongissa on vesi-wc. Venepaikkoja on n. 50 veneelle. Seura myös tarjoaa jäsenistölleen edullisia talvisäilytyspaikkoja saarella. Omalla nosturilla veneitä saadaan nostettua aina 6,3 t saakka. Veneiden nostot ja laskut sekä mastonosturin käyttö on ilmaista jäsenistölle. Myöskään Pitkäkarin puilla lämpeävää, hyvälöylyistä saunaa ei pidä unohtaa.

Huoltosatama on Maanpäässä. Sinne on keskitetty autojen paikoitus, soutuvenelaituri ja jätepiste.Jollakoulu toimii huoltosatamasta käsin. Satamassa on jollavarasto ja -laituri. Huoltosatamassa olevassa huvilarakennuksessa on myös pieni kokoustila.

Ulkosaarikohteemme on Rymättylässä sijaitseva Piiparkari, noin 1,5 ha oma saari. Saaressa on ponttonilaituri peräpoijuineen veneiden kiinnittämiseksi. Saaressa on rantasauna uimalaitureineen, suojainen nuotiopaikka venelaiturin välittömässä läheisyydessä ja grillikatos, joka antaa suojaa huonommalla ilmalla sateelta ja tuulelta. Saaressa on ulkokäymälä sekä vaja, jossa on tarvittavat työkalut sauna- ja nuotiopuiden tekoon sekä ympäristön hoitoon.

TTPS tekee junioritoiminnassa yhteistyötä muiden Turun alueen veneseurojen kanssa. Jollakoulu järjestetään vuosittain kesäkuussa, mikäli osallistujia on tarpeeksi. Keväällä ennen jollakoulua pidetään jollan kaato- ja nostoharjoitukset jossakin Turun uimahalleista yhdessä muiden seurojen kanssa. Siellä myös opitaan jollan käsittelyn perustaidot. Junioritoiminnalle on omat tilat, jollavaja sekä laituri Maanpäässä Kuuselan huoltosatamassa. Jollakoulussa on osaavat ja kokeneet ohjaajat, joiden johdolla purjehdukset jatkuvat syksymmällä.

TTPS järjestää purjehduskilpailuja, kesäkuussa köliveneille  ja syyskuussa FinRating-säännön kilpailut. Näiden lisäksi osallistumme kilpailujärjestelyihin muiden seurojen kilpailuissa tuomareiden ja turva- ja poijuveneiden voimin.

Talkootöitä on seurassa tehty perinteisesti paljon, esimerkiksi kaikki rakennukset ja laiturit on tehty talkoilla ja talkootyöt ovat edelleenkin merkittävä osa seuran sosiaalista toimintaa, kaikille löytyy kykyjensä mukaista tekemistä. Talkootöiden avulla pystytään myös pitämään seuramaksut kohtuullisella tasolla.

Kiinnostuitko jäsenyydestä?

Lue lisää:

Lisätietoja jäsenyydestä saat: johtokunta(at)ttps.fi

Liittymismaksu 250 €, vuosittainen jäsenmaksu 50 € ja liittomaksu 12,50 €

Täytä jäsenhakemus (pdf)

© Turun Työväen Pursiseura ry
%d bloggaajaa tykkää tästä: