Turun Työväen Pursiseuran toiminta

Turun Työväen Pursiseura on Turussa toimiva, vuonna 1896 perustettu pursiseura. Jäseniä seurassa on noin 230. Veneitä seurassa on reilut 70.

Kotisatama

Pitkäkari

(näytä kartta)

Seuran kotisatama on Airiston pohjoispäässä sijaitseva Pitkäkari-niminen saari, jossa on tarvittavat nykyaikaisen sataman palvelut. Turun kaupungin vesijohtovesi ja sähköpisteet ovat laitureilla. Paviljongissa on vesi-wc. Venepaikkoja on n. 50 veneelle. Seura myös tarjoaa jäsenistölleen edullisia talvisäilytyspaikkoja saarella. Omalla nosturilla veneitä saadaan nostettua aina 6,3 t saakka. Veneiden nostot ja laskut sekä mastonosturin käyttö on ilmaista jäsenistölle. Myöskään Pitkäkarin puilla lämpeävää, hyvälöylyistä saunaa ei pidä unohtaa.

Huoltosatama

Huoltosatama on Maanpäässä. Sinne on keskitetty autojen paikoitus, soutuvenelaituri ja jätepiste.Jollakoulu toimii huoltosatamasta käsin. Satamassa on jollavarasto ja -laituri. Huoltosatamassa olevassa huvilarakennuksessa on myös pieni kokoustila.

Ulkosaari

Ulkosaarikohteemme on Rymättylässä sijaitseva Piiparkari, noin 1,5 ha oma saari. Saaressa on ponttonilaituri peräpoijuineen veneiden kiinnittämiseksi. Saaressa on rantasauna uimalaitureineen, suojainen nuotiopaikka venelaiturin välittömässä läheisyydessä ja grillikatos, joka antaa suojaa huonommalla ilmalla sateelta ja tuulelta. Saaressa on ulkokäymälä sekä vaja, jossa on tarvittavat työkalut sauna- ja nuotiopuiden tekoon sekä ympäristön hoitoon.

Junioritoiminta

Nuorisotoimintaa ei järjestetä tänä vuonna, koska toiminnalle ei löytynyt vetäjää. Junioritoiminnalle on omat tilat, jollavaja sekä laituri Maanpäässä Kuuselan huoltosatamassa.

 

Kilpapurjehdus

TTPS järjestää purjehduskilpailuja, näiden lisäksi osallistumme kilpailujärjestelyihin muiden seurojen kilpailuissa tuomareiden ja turva- ja poijuveneiden voimin.

Talkoo toiminta

Talkootöitä on seurassa tehty perinteisesti paljon, esimerkiksi kaikki rakennukset ja laiturit on tehty talkoilla ja talkootyöt ovat edelleenkin merkittävä osa seuran sosiaalista toimintaa, kaikille löytyy kykyjensä mukaista tekemistä. Talkootöiden avulla pystytään myös pitämään seuramaksut kohtuullisella tasolla. Talkoilla on merkitttävä vaikutus seurahenkeen.

 

Turun Työväen Pursiseuran toiminta on jäsen lähtöistä ja jäseniä palvelevaa.

Kiinnostuitko jäsenyydestä?

Lue lisää:

Lisätietoja jäsenyydestä saat: johtokunta(at)ttps.fi

Täytä jäsenhakemus (pdf)

© Turun Työväen Pursiseura ry