Satamat

 

Pitkäkari; TTPS:n kotisatama
60°24' N 22° 09' E

Sijaitsee Pohjois-Airistolla Pitkäkari -nimisellä saarella. Mantereelle, Hirvensalon Maanpäässä sijaitsevaan TTPS:n huoltosatamaan on matkaa vajaa 500 m.

Pitkäkarin kotisatama on rauhallinen ja viihtyisä paikka vaikkapa pitempäänkin oleskeluun. Saaren pinta-ala on peräti 1,5 ha. Hyvälöylyinen sauna on saaren eteläpäässä, erillään sataman muista toiminnoista. Ja mikä parasta, satamassa purjeet nostettuaan, on välittömästi avaralla Airistolla ilman pitkällistä "rännin" ajoa.

Kotisatamassa on runsaat 70 venepaikkaa laitureissa ja poijuissa redillä. Satama on varsin suojainen kaikilla tuulilla. Laitureissa on vesipisteet, valaistus ja maasähkö.

Satamassa on myös vanha seuramaja -rakennus, jossa on venepaikan varanneille säilytystiloja ja -kaappeja.

Pitkäkarilla on paviljonkirakennus, jonka ikkunoista avautuu upeat näköalat Airistolle. Juhlasalissa on tilaa runsaalle 100 hengelle ja salia palvelee hyvin varustettu keittiö. Rakennukseen tulee kaupungin vesi ja saniteettituotteet käsitellään alipainejärjestelmällä ja varastoidaan saniteettitankkiin.

Juhlasali on jäsentemme käytössä ja jäsenet voivat varata sitä nimellistä kulukorvausta vastaan omien juhliensa järjestämiseen. Paviljonki -rakennuksessa on myös kokoustilaa ja vartiotupa.

Veneiden talvisäilytykseen Pitkäkarilla on yksi venevaja, jossa venepaikkoja on vajaa kaksikymmentä. Lisäksi ulos voimme ottaa veneitä talvisäilytykseen n. 40.

Satamassa on kaksi nosturia, sähkökäyttöisen nostokyky on 6,3 t Lisäksi telakalla on mastonosturi, jolla korkeatkin mastot voidaan käsitellä turvallisesti.

Veneiden nostot ja laskut hoituvat talkootyönä.

Siirtymiset huolto- ja kotisatamien välillä tapahtuvat jäsenten omilla soutu/moottoriveneillä. Seuralla on "föri" -tyyppinen lautta, joka on rekisteröity runsaalle 20 henkilölle, joten suurempienkin henkilömäärein kuljetus onnistuu. Lautta on varustettu hydraulisella nostimella.

Piiparkari

Ulkosaarikohteemme on Rymättylässä sijaitseva Piiparkari, noin 1,5 ha saari. Saaren varustukseen kuuluu ponttonilaituri peräpoijuineen veneiden kiinnitykseen. Rauhallinen, muista toiminnoista erotettu rantasauna uimalaitureineen. Suojainen nuotiopaikka venelaitureiden välittömässä läheisyydessä, grillikatos on parhaillaan valmistumassa. Saaresta löytyy tietenkin myös PuuCee.


Huoltosatama

Kuuselan huoltosatama sijaitsee Hirvensalon Maanpäässä, Pitkäkarintien eteläpäässä. Satamassa on ponttonilaiturit soutuveneille sekä kotisatamasta paikan varanneille jätepiste ja ongelmajätteiden keräilypiste. Huoltosataman yhteydessä on autojen parkkipaikat. Pysäköintiin oikeuttavia parkkilupia saa satamamestarilta. Parkkipaikalla on myös muutama erikseen osoitettu paikka vieraille.

Nuorisotoimintaa, mm. jollakoulua pyöritetään Kuuselan huoltosatamasta käsin. Kuuselassa on jollavarasto ja -laituri.

Huoltosatamassa olevassa huvilarakennuksessa on myös pieni kokoustila.


 

Turun Työväen Pursiseura Ry