Pitkäkari; TTPS:n kotisatama
60°24′ N 22° 09′ E

Sijaitsee Pohjois-Airistolla Pitkäkari-nimisellä saarella. Mantereelle, Hirvensalon Maanpäässä sijaitsevaan TTPS:n huoltosatamaan, on matkaa vajaa 500 m.

Pitkäkarin kotisatama on rauhallinen ja viihtyisä paikka vaikkapa pitempäänkin oleskeluun. Saaren pinta-ala on 1,5 ha. Osa saaresta on luonnontilassa. Hyvälöylyinen sauna on saaren eteläpäässä, erillään sataman muista toiminnoista. Ja mikä parasta, satamassa purjeet nostettuaan on välittömästi avaralla Airistolla.

Kotisatamassa on n. 50 venepaikkaa laitureissa ja poijuissa redillä. Satama on varsin suojainen kaikilla tuulilla. Vesipisteet, valaistus ja maasähkö ovat laitureilla.

Satamassa on myös vanha seuramaja, jossa on venepaikan varanneille säilytystiloja ja -kaappeja. Vinttitilassa voivat venepaikan lunastaneet säilyttää purjeitaan ja venepatjoja ilman erillistä maksua.

Pitkäkarilla on paviljonkirakennus, jonka ikkunoista avautuu upea näköala Airistolle. Juhlasalissa on tilaa n. 100 hengelle ja salia palvelee hyvin varustettu keittiö. Rakennukseen tulee kaupungin vesi ja siellä on myös vesi-wc. Juhlasali on jäsentemme käytössä ja jäsenet voivat varata sitä korvausta vastaan omien juhliensa järjestämiseen. Paviljongissa on myös kokoustilaa ja vartiotupa.

Veneiden talvisäilytykseen Pitkäkarilla on yksi venevaja, jossa venepaikkoja on vajaa kaksikymmentä. Lisäksi voimme ottaa veneitä talvisäilytykseen ulos n. 35 kpl. Satamassa on kaksi nosturia, joista sähkökäyttöisen nostokyky on 6 t. Lisäksi telakalla on mastonosturi, jolla korkeatkin mastot voidaan käsitellä turvallisesti.

Siirtymiset huolto- ja kotisataman välillä tapahtuvat jäsenten omilla soutuveneillä. Seuralla on ”föri”-tyyppinen työlautta, joka on rekisteröity 15 henkilölle, joten suurempienkin henkilömäärien kuljetus onnistuu. Lautta on varustettu hydraulisella nostimella, jolla jäsenet voivat mm. hoitaa omien poijujensa huollot.

© Turun Työväen Pursiseura ry
%d bloggaajaa tykkää tästä: