Uutisia:

Seurasta ei löytynyt halukkuutta järjestää junioritoimintaa eli ei tainnutkaan olla eräs seuran tärkeimmistä painopiste toiminnoista.

Jollakoulu

Nuoriso- eli junioritoiminta on eräs seuran tärkeimmistä painopiste toiminnoista.

Jos purjehdus harrastuksena kiinnostaa Sinua autamme alkuun. Lasten jollakoulussa on kokeneet ja motivoituneet ohjaajat jotka opastavat alkeista aina kilpapurjehduksen saloihin asti. Seuralla on tarvittava kalusto harjoitteluun joten et tarvitse kuin pelastusliivit itsellesi. Vaatimuksena kouluun on seitsemän vuoden ikä ja riittävä uimataito. Perinteisesti koulu on toiminut arki-iltaisin kahtena päivänä viikossa toukokuun lopusta kesäkuun loppuun. Lisäksi seura järjestää viikottaiset purjehdustreenit elokuun alusta syyskuun puoliväliin kevytveneille. Kurssi on edullisesti hinnoiteltu.

Ole yhteydessä seuraan jos haluat tietää lisää: Johtokunta@ttps.fi

Purjehdusharrastuksen alkuun pääsee helposti. 

Harrastusta aloittaessa seuralta löytyy kalustoa, joita käytetään taitojen oppimiseen, joten omia väineitä ei tarvitse hankkia. Myöskään isompia muita varustehankintoja ei alkeiskurssille tarvita, säänmukaiset ulkoiluvaatteet riittävät.
Harrastuksen edetessä purjehdusvarusteiden hankinta lisää mukavuutta ja turvallisuutta vesillä liikuttaessa. Myöhemmin myös oman veneen ostaminen voi tulla ajankohtaiseksi. Alta löydät listaa purjehduskurssille tarvittavista varusteista.

Tarvittavat varusteet

Purjehdus on ulkoilmalaji, eikä sade haittaa harjoittelua. Ainoastaan taitotasoon nähden liian kova tuuli tai ukkoskuurot, voivat siirtää harjoittelun sisätiloihin. Onkin tärkeää pukeutua purjehduskouluun säänmukaisin ulkovaattein. On myös hyvä muistaa, että vaikka rannalla olisi lämmintä, vesillä on usein kylmempi.

Laiturilla tai vesillä harjoitellessa on aina käytettävä asianmukaisia pelastusliivejä. Parhaimmat liivit jollapurjehdukseen ovat kauluksettomat veneily- tai jollaliivit. Varmistathan, että liivisi ovat oikean kokoiset ja puettu päälle oikein.

Pakkaa mukaasi Lasten purjehduskouluun ainakin seuraavat tavarat:

 

    • Sään mukaiset ulkoiluvaatteet (Mukaan kannattaa aina pakata tuulenpitävä takki ja housut).
    • Pelastusliivit
    • Parhaat kengät jollassa liikkumiseen ovat tennarit tai lenkkarit, jotka pysyvät hyvin jalassa.
    • Vaihtovaatteet (myös vaihtokengät, -sukat, -päähineet ja -hanskat)
    • Lippis/pipo ja hanskat
    • Aurinkolasit ja -rasva
    • Uima-asu ja pyyhe

              Optimistijolla eli optari

              Harjoittelu Lasten purjehduskoulussa aloitetaan optimistijollalla eli optarilla. Seuralla on omistuksessaan useampia optimistijollia. Optimistijolla on pieni yksinpurjehdittava kevytvene, jolla voi purjehtija noin 7-vuotiaasta aina 15 -vuotiaaseen asti. Optimistijollaa on helppo hallita, joten se soveltuu erinomaisesti alkeiden opetteluun. Taitojen kasvaessa optari tarjoaa haastetta myös kokeneemmallekin purjehtijalle. Lisätietoa optimistijollasta löydät Suomen Optimistijollaliiton nettisivuilta.

              Lasten purjehduskoulussamme on mahdollista suorittaa SPV:n oppimispolun taitotasomerkit:

              Vihreä merkki

              Vihreän tason purjehtija tarvitsee vielä paljon ohjaajan avustusta kaikissa harjoituksissa. Purjehdusharjoituksia tehdään ainoastaan kevyessä (1-5 m/s) tuulessa. Kovemmalla tuulella jollan käsittelyä harjoitellaan ilman rikiä tai rannassa simulaattorilla. Vihreällä tasolla purjehtija oppii purjehduksen perusperiaatteet, erottaa vendan ja jiipin toisistaan sekä ymmärtää tuulen vaikutuksen purjeeseen.

              Sininen merkki

              Sinisellä tasolla purjehtija pärjää jo osan ajasta itsenäisesti, ilman ohjaajan jatkuvaa valvontaa. Sinisen tason purjehtijalla on kuitenkin vielä opittavana paljon uusia taitoja, joita hänen tulee opetella ohjaajan valvonnassa. Purjehdusharjoituksia tehdään myös keskituulessa (6-8 m/s). Sinisellä tasolla purjehtija osaa arvioida omia taitojaan, kuten missä olosuhteissa hän pystyy hallitsemaan jollan sekä osaa reagoida yllättäviin tilanteisiin.

              Punainen merkki

              Punaisen tason purjehtija on jo taitava jollan käsittelijä ja hallitsee jollakäsittelyn kevyestä keskituuleen. Purjehtija harjoittelee myös kovalla (yli 8 m/s) tuulella, mutta kovassa tuulessa hän tarvitsee ohjaajan läsnäoloa. Punaisen tason purjehtija on teknisesti taitava, mutta taidot tarvitsevat hienosäätöä ja paljon toistoja.

              Taitomerkkejä voit suorittaa purjehduskoulussa sekä seuran purjehdusharjoituksissa.

              Turun Työväen Pursiseura ry:n nuorisotyön yleisperiaatteet.

              Lasten ja nuorten purjehdusharrastuksessa tärkeintä on omista lähtökohdista mukana oleminen, vapaaehtoinen osallistuminen ja turvallisuus.

              Jokaisen nuoren on saatava yksilöllistä, tasapuolista ja oikeudenmukaista kohtelua omien lähtökohtiensa ja tavoitteidensa mukaisesti.

              Juniorityöllä luodaan edellytykset harrastaa että kilpailla kaikilla tasoilla kansallisesti ja kansainvälisesti.

              Turun Työväen Pursiseura ry osallistuu omalla panoksellaan yhdessä muiden pursiseurojen kanssa purjehdusharrastuksen kehittämiseen Suomessa.

              Seuran tavoitteena on tarjota jokaiselle purjehduksesta kiinnostuneelle mahdollisuus harrastaa itselleen sopivalla tasolla ja tavalla, sekä edellytykset harrastamisen jatkumiselle hänen omilla ehdoillaan.

              Toiminnan periaatteisiin kuuluu kanssaihmisten ja sääntöjen kunnioittaminen, terveelliset elämäntavat sekä iloinen ilmapiiri purjehduksen parissa.

              Toiminnassa on nollatoleranssi kiusaamiselle ja syrjivälle käytökselle – niin aikuisten kuin lastenkin kesken. Minkäänlaista kiusaamista, häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä ei hyväksytä keneltäkään toiminnassa mukana olevalta lapselta tai aikuiselta.

              Seuran veneiden käytön pelisäännöt:

              Veneet ovat arvokkaita, joten niitä tulee käsitellä kuin ne olisivat omia.

              Näillä pelisäännöillä veneet pysyvät hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään:

              • Ilmoita heti vaurioista tai puutteista valmentajalle tai ohjaajalle.

              • Harjoituksien päätyttyä vie vene sille kuuluvalle paikalle ja vie peräsin, köli ja purje niille varatuille paikoille.

              • Venettä saa liikutella maalla vain rantakärryllä

              • Ensisijaisesti veneet ovat harjoituskäytössä, mutta niitä voidaan käyttää myös kilpailuissa. Luvan veneiden käyttöön kilpailemiseen antaa junioripäällikkö.

              • Luvan veneiden lainaamiseen tai vuokraamiseen muihin kuin seuran järjestämiin tilaisuuksiin antaa junioripäällikkö tai seuran johtokunta.

              © Turun Työväen Pursiseura ry