Seuran johtokunta on kokouksessaan 30.3.2020 koronavirukseen liittyen päättänyt seuraavaa:
Kaikki toimintasuunnitelmassa mainittu toiminta peruutetaan 20.6.2020 saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. talkoita ei Pitkäkarilla eikä Piiparkarilla järjestetä. Yhteistä sammuttimien tarkastusta Pitkäkarilla ei järjestetä.

Veneiden kunnostuksessa ja vesillelaskussa on noudatettava viranomaisten suosituksia lähikontaktien välttämisestä ja suojaetäisyyksistä. Veneiden siirtelystä telakalla on aina sovittava siirrettävän veneen omistajan kanssa. Seura ei ole vastuussa veneille sattuneista vahingoista säilytyksen ja vesillelaskun aikana. 
Mikäli jäsen päättää jättää veneensä laskematta, seura ei peri kesäsäilytyksestä maissa maksua. Ilmoitus johtokunnalle on kuitenkin tehtävä. Po. tapauksissa saattaa jonkun toisen jäsenen veneen vesillelasku viivästyä tai jäädä kokonaan tekemättä. Tästä ei pidä hermostua. Poijumaksu on kuitenkin maksettava, mikäli jäsen ei paikastaan luovu. Luopuessaan poijupaikasta, poiju on poistettava.


SPV on ohjeistanut katsastustoimintaa poikkeustilan aikana. SPV ei suosittele järjestämään katsastustapahtumia poikkeustilan aikana. Koska maanantaitalkoita ei ole, katsastuksesta on sovittava erikseen katsastusmiehen kanssa. Katsastajalla on myös oikeus kieltäytyä katsastustapahtumasta. Linkki SPV:n ohjeeseen: https://spv.fi/teema/suositukset-korona-ajalle/
Pitkäkarin ja Piiparkarin saunat ovat käyttökiellossa toistaiseksi. 
Kevään kilpailut perutaan ja selvitetään mahdollista uutta ajankohtaa elo-syyskuulle.

Vartiovuoroista johtokunta tiedottaa tuonnempana.
Saareen ei siis pidä tulla flunssaoireisena, pitää noudattaa viranomaisten ohjeita lähikontakteista ja suojaetäisyyksistä ja pitää myös muistaa viranomaisten ohjeet ikääntyneille ja riskiryhmiin kuuluville. 
Johtokunta myös toivoo, että jäsenet tarkaan miettivät onko saaristoon vallitsevassa tilanteessa lähdettävä ja kehoittaa jäseniä noudattamaan valtioneuvoston, THL:n, ministeriöiden ja Rajavartiolaitoksen ohjeita.
Tilanteesta huolimatta seuran kiinteistöt kaipaavaat vähintäänkin ylläpitohuoltoa. Yksin tai kaksin tätä varmasti on mahdollista tehdäkin. Jos halukkuutta löytyy, niin ottakaa yhteyttä Jari Lehtoon. Terve tietenkin täytyy olla kun saaressa hommailee.  
Tutustukaa myös ao. tiedotteisiin!  


https://valtioneuvosto.fi/tietoa-oronaviruksesta

https://www.raja.fi/lsmv/tiedotteet/1/0/merivartiosto_suosittelee_etta_mokkeilya_ja_veneilya_valtetaan_toistaiseksi_79271

https://spv.fi/spv_uutiset/spvn-ohjeistus-koronaan-liittyen/

https://meripelastus.fi/blog/2020/03/27/meripelastajat-pyytavat-pysymaan-pois-vesilta/


Kaikesta huolimatta johtokunta toivottaa jäsenille hyvää kesän odotusta. Pysytään terveinä!
Johtokunta

© Turun Työväen Pursiseura ry